Sign In

						Office of the Registrar
Open Site Menu

Office of the Registrar

Academic Year Reporting Terms

Catalog terms are identified by the year first, followed by a two digit academic term:

  • Fall = 10
  • Winterim = 11
  • Spring = 20
  • Summer = 30

For example, during the academic year 2012-2013, the following codes are used to represent each term: 

  • Fall 2012 = 201210
  • Winterim 2013 = 201211
  • Spring 2013 = 201220
  • Summer 2013 = 201230

Course Credit Hours

Summary of Credit Hour Policys 

 
Credits
In-Class + Out-of-Class = Total Hours
Minimum length of calendar days for timetable
1.0
16 + 32 = 48 hours
4.71 days (approx. 1 week)
2.0
32 + 64 = 96 hours
9.41 days (approx. 2 weeks)
3.0
48 + 96 = 144 hours
14.12 days (approx. 3 weeks)
4.0
64 + 128 = 192 hours
18.82 days (approx. 4 weeks)
5.0
80 + 160 = 240 hours
23.53 days (approx. 5 weeks)